Jak niedziela to... deser :D. Kto z Was też tak ma, że w niedzielne popołudnie nie wyobraża sobie kawy bez pysznego deseru? Dlatego dzisiaj przygotowałam pomysł na pyszny, ekspresowy letni deser - czyli sezonowe owoce pod kawową kruszonką. Coś pysznego, smakuje przepysznie również z lodami. :)
1. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Rabarbar obierz i pokrój na kawałki, wsyp do foremki, dodaj truskawki oraz jagody i całość posyp mąką oraz erytrytolem i wymieszaj.
2. Do rozdrabniacza wsyp płatki owsiane, kawę i mix Dobrej Kalorii (możesz użyć własnego mixu - siemię lniane, pestki dyni, orzechy, liofilizowane owoce). Rozdrobnij na grubą mąkę, dodaj roztopione masło i wymieszaj dokładnie ręką. Przygotowaną kruszonkę wyłóż na przygotowane wcześniej owoce. Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut.
3. Polecam podawać z lodami.
Energia:
ok. 564 kalorie
17 g białka
20,8 g tłuszczów
66,3 g węglowodanów
0,55 g błonnika
Komentarze
Brak komentarzy dla tego wpisu, możesz być pierwszy
Komentarze
Brak komentarzy dla tego wpisu, możesz być pierwszy
Dodaj komentarz